Jag älskar mina nya gardiner från Kungälv Solskydd

Gardiner från Kungalvs solskydd.

Det må vara så att höstmörkret är på ingång, men än hoppas jag att vi har en del soltimmar att frossa i även framledes. Solen har mestadels varit njutbart detta coronaår, men ibland har den bländat mig här i stugan på västkusten. Jag var blind, men nu ser jag. Tack vare mina gardiner. Jag googlade på ”gardiner Kungälv” – och där var dom. Tack för det.

Stuga i Kungälvstrakten – efter vinsten

Min man gillar finanser. I våras drog vi hem storkovan efter att han investerat i Gamestop. Du vet, det där företaget som gick från ingenstans till att ta över börsen över en natt. Henke sålde i rättan tid och vi har levt gott sedan dess. Jag har alltid älskat västkusten och tack vara denna oväntade inkomst kunde vi köpa en stuga där. Mellan Stenungssund och Kungälv ligger den – vår pärla.

Det är en rätt gammal stuga, men den är charmig och har något unikt. Det är svårt att sätta fingret på det. Den har ett mysigt kök, det är högt i tak, gammalt möblemang och det finns badtunna. Vad som inte funnits är gardiner och markiser. Solen har varit vår bästa vän, men också vår värsta fiende. Vi har vaknat tidigt av solen, vilket väl i teorin kan vara lite mysigt. Men när solen går upp tidigt efter en lång kväll, har vi inte varit lika glada. Lakan har hängts över fönstret, sovmasker har införskaffats – ja allt utan att faktiskt åtgärda problemet på ett rimligt sätt. Till slut, med en vecka kvar av semestern gjorde vi det och köpte både markiser och gardiner.

Gardiner kungälv – ett genidrag

Valet föll som tidigare nämnt på Kungälv Solskydd. Företaget har gott rykte i närliggande Stengungsund, Ale, Orust och Surte. Jag gillar att googla. Det kan ge oväntade konsekvenser och är som att bara slänga sig ut i cyberrymden. Allt kan hända och svar kan ges. Jag slog in ”gardiner Kungälv” i min webbläsare, men kunde lika gärna ha sökt på ”markiser Kungälv” eller ”solskydd Kungälv” – för det är bara ett axplock av vad som återfinns hos Kungälv solskydd.

Henke hann knappt komma hem från sin SUP-tur innan vi åkte dit för att hämta upp emballaget vi beställt. Det gick hur fort som helst. Tack Kungälv solskydd och min googling gardiner Kungälv för detta. Vi monterade det hela direkt, med förhoppningen om att kanske få uppleva en god natt sömn för första gången på semestern. Och döm av min förvåning när det blev helt beckmörkt i rummet.

Jag är egentligen lite mörkrädd, men i hemlighet har jag alltid tyckt att det är lite spännande med mörka rum. Det är lite som livet, du vet inte riktigt vad du kan möta. Det gäller att omfamna det så gott du kan och göra det mesta utav det.

Vi installerar gardinerna från Kungälvs solskydd.
Gardinerna installeras.

Nästa år blir det – Kungälv markiser

Tillbaka till ämnet. Gardiner. Förlåt att jag hela tiden tycks tappa tråden i mina inlägg. Vissa är bättre än andra, men idag känner jag att jag bara svävar iväg. Lite som ett ufo. Aja, tillbaka till ämnet igen. Gardinerna som vi köpte. Jag har alltid tyckt att det är ganska svårt att hänga upp gardiner rakt, det behövs en sån där list. Som tur var hade Kungälvs solskydd det också. Henke lyckades efter någon timme hänga upp allt så fint. Det här med att skärma av gav helt klart mersmak. Ibland behöver man skärma av i livet. Att hela tiden leva i direkt solljus tär på dig, såväl bildligt som bokstavligt. Visst, du kanske blir solbränd och fin – men du kan också bli sjuk.

Vi funderar redan nu på att även beställa markiser och rullgardiner från Kungälv solskydd efter det fina bemötandet. Det får bli projektet nästa år, för nu är semestern redan slut. Det gick så himla fort. Nu blir det att gå ner i gruvan igen, i mörkret. Snart ses vi igen, stugan och ljuset. Men inte lika mycket, för nu kan vi skärma av. Det var allt för den här gången.

/S