Köket fyllde mig – i Bredden

Ni som är trogna läsare till min blogg måste tro att allt jag bryr mig om är att konsumera, spendera och bidra till marknadsnäringen på olika sätt. Att jag tror att materiell lycka är den enda lyckan värdig att inrikta sig på under den ganska kort tid vi har här på jorden. Inläggen handlar om olivträd, spabad och gardiner – och allt annat det än må vara. Idag handlar det om kök – ja, jag köpte ett nytt kök – skjut mig om ni vill. Nej, gör inte det – det var bildligt talat.

Anledningen till att bloggen handlar om mycket köp i olika former är att jag tycker att alla förtjänar att veta. Veta vad deras surt förvärvade slantar är värda att läggas på, för att inte falla i den kapitalistiska fällan. Ja, ni vet vad jag menar. Alla aktörer på marknaden lovar guld och gröna skogar, men bara ett fåtal kan erbjuda ens en tillstymmelse till trädlinje. Det är dit jag vill leda dig som läsare, till den där fagra trädlinjen bestående av kvalitativa och prisvärda varor, tjänster eller vad det än må vara. Allt för många går vilse på grund av marknadsföringens psykologiska krigsföring, och hamnar på den magra stepp, dit alla bristfälliga varor leder dig.

Det nya köket – min räddning

Som läsare av min blogg kan jag inte lova att du finner paradiset, men nästan. All marknadsföring förskönar nämligen, och det finns nog inte en produkt på marknaden som verkligen uppfyller det vi alla söker. Men det finns som sagt guldkorn, guldkorn jag vill fortsätta förmedla till dig min vän. Nu sätter vi stopp för den här långa introduktionen och återgår till ämnet. Jo, det är faktiskt så att jag köpte mig ett kök i veckan.

Alla ni som någon gång köpt köksartiklar, vare sig det är nya köksluckor, köksmaskiner, köksgolv eller vilken köksvara det än må vara – vet att det är en djungel. Det finns väldigt mycket skit där ute på marknaden rent ut sagt. Jag har spanat länge och skannat av det mesta i närområdet i Jönköping. Ni som läste mitt blogginlägg ”Olivträdet och jag” känner till min stockholmsvisit härom månaden. Jag var där och träffade en vän och kom enkom hem med ett olivträd i form av materiell lycka efteråt. Till protokollet vill jag även föra fram att detta träd inte är med oss längre, då jag inte lyckades få det att överleva längre än ett par dagar. Jag tycks bringa död åt all växtlighet.

Nåväl – köket. När jag var i Stockholm var vi uppe i den eminenta regionen Bredden, norr om stan och väl där gick vi i affärer. Jag traskade då in till välkända HTH Köksforum, och fann där det jag alltid sökt. En vänlig säljare hälsade mig varmt välkommen och det dröjde inte länge innan jag vädrade all frustration över brist på kvalitativa kök jag bringat upp under månader. Den stackars säljaren nickade försiktigt och var så artig han kunde. Till slut tog han ton och förmedlade det jag längtat efter sålänge – ett oslagbart erbjudande på kök.

Hail to HTH – min befriare

Några minuter senare var jag en ansenlig summa pengar fattigare – men också ett kök rikare. Jag köpte mina drömmars kök på HTH Köksforum, Bredden. Kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Det känns som att jag är i himmelriket redan, och det ska bli så fantastiskt att börja tillaga diverse delikatesser. Jag hatar egentligen att laga mat, men nu med det nya köket tror jag en ny våg i mitt liv kommer flöda fram. Jag vill surfa på den hela vägen in till stranden och göra det mesta utav det.

Det tror jag är viktigt att livet, att hitta sin våg och inte tveka när den kommer. Att paddla ut, invänta rätt ögonblick för att sedan resa sig upp och följa med dit vågen leder dig. Och njuta under tiden. Snart kraschar du in på stranden igen. Då är det bara att ge dig ut igen, på jakt på nästa våg.

Mitt nya kök är helt fantastiskt, och jag kunde verkligen inte önska mig något bättre än det här. Jag är så glad att jag kunde köpa ett nytt kök i Stockholm. Jag är så tacksam. Jag vet inte ens vart jag ska ta vägen, glädjen är fullkomligt enande och dess kraft lyfter mig framåt. Att leva i ett konsumtionssamhälle är en konstant lycka och något jag aldrig vill ta för givet.

Köket anländer inom några veckor och tills dess ska jag läsa kokböcker, testa nya recept och bara leva livet. Jag älskar mitt liv.

/S