Camping Öland – en magisk kombination

Camping Öland – en drömvecka på Böda Hamns Camping 2021

Vacker utsikt från min campingsemester på Böda Hamns Camping.
Utsikten från Böda Hamns Camping.

Varför Böda Hamns Camping?

Jag hade aldrig tidigare satt min fot på Öland, trots att jag älskar campingsemester. Ända sedan jag varit liten har jag upplevt vårt avlånga land i familjens gamla Kabe-husvagn. Ibland brukade pappa även hyra stuga dit vi skulle. Det kom tidigt att visa sig för mig att kombinationen ”Camping Öland” är ganska svårnavigerad. Det finns väldigt många campingar och semesterställen på andra sidan Ölandsbron.

Efter att ha sållat genom bokningssidor, läst tidningar och frågat vänner föll valet slutligen på mysiga Böda Hamns Camping. Det vackra läget nära Bödabukten och den familjära stämningen fällde avgörandet och jag är så nöjd. Inte bara min man och barnen, utan även vår åtta månader gamla corgi stortrivdes under hela besöket. Böda Hamns Camping är nämligen väldigt hundvänlig, då såväl dusch som bad finns för människans bästa vän. Lille Ante kunde även springa av sig fritt på den fina agilitybanan campingen tillrett.

Vår hund badar vid Ölandsbron.
Campingen var hundvänlig till Antes förtjusning.

En komplett upplevelse

Även att vi handlat väl med mat inför resan spenderade vi de flesta kvällarna på den mysiga hamnkrogen, där maten verkligen var toppklass till ett rimligt pris. Vi hade tidigare tänkt besöka öns andra kända krogar, men blev kvar på campingområdet hela veckan. Det har vi mycket den skickliga kocken att tacka för. Böda Hamns Camping hade verkligen allt vi kunde önska, och erbjöd samtidigt semesterlugn. Lite till skillnad från de större konkurrenterna. Semester handlar om avkoppling, vilket jag ofta haft svårt att få när jag besökt större campingar.

Den här gången valde vi att hyra stuga, men vi kunde även hyra lägenhet eller ta med husvagnen. Vår stuga var rymlig och fräsch.  Jag fick många ”flashbacks” till barndomen när vi satt på altanen och spelade yatzy och brädspel sent in på kvällarna. Barnen var helnöjda också, och kunde spendera timmar på den stora lekplatsen på campingen. Där fanns ett stort ”lekskepp”. Mina två äldsta ville nästan hellre vara där än att bada i havet.

Vi hade egentligen tänkt åka hem tidigt på söndagen, men valde att åka hem sent på eftermiddagen i stället och köra över natten hem till Jönköping. Öland grep tag i oss och vägrade att släppa. Hur jag kan ha missat den här semesterpärlan kommer jag aldrig förstå, men en sak vet jag – vi ses igen!

Camping Öland - idylliskt.
Camping Öland – idylliskt.

5 oslagbara anledningar till camping på Böda Hamns Camping 2021

 1. Havet är ett stenkast bort
  Den långgrunda och familjevänliga badstranden ligger bara femtio meter bort från campingen. Morgondopp, kvällsdopp, efterlöprundan-dopp? Det finns alltid en anledning till att besöka plurret.
 1. Den lugna stämningen
  Min väninna varnade mig för att camping på Öland innebär trängsel på vägen, mycket folk och högljudda grannar. Allt detta kan stämma – men inte på Böda Hamns Camping! Vi kunde koppla av och njuta, tillsammans med andra trevliga gäster.
 2. Allt finns nära
  Vi behövde aldrig lämna området. Allt vi sökte fanns på området. Restauranger, bad, duschar – till och med hundaktiviteter återfanns.
 3. Öland är fantastiskt
  En självklar anledning. Öland upplevs bäst på campingsemester. Lita på mina ord som veteran i de här sammanhangen, blandningen ”Camping Öland” är oslagbar.
 4. Att du kan åka tillbaka!
  Tänk att vi har en sådan pärla bara ett stenkast från fastlandet. Jag överväger starkt att avboka Kroatien-resan nästa sommar och istället semestra på Böda Hamns Camping igen. Paradiset är inte långt bort – Det är på Öland.

Öland – vi ses igen!